Houdt u van sushi?

Dan hebben we goed nieuws: ondernemer Jimmy Lau opent eind 2018 een sushi-restaurant in Maankwartier. Het restaurant komt aan de zuidzijde, de kant die aansluit op de Saroleastraat.

Jimmy Lau heeft al meerdere sushi-restaurants waaronder in Brunssum en sinds kort ook in Heerlen aan de Bongerd. En in 2016 dus ook Maankwartier? “Ja, dat is een bewuste keuze. Onder andere vanwege de super goede ligging”, vertelt Jimmy. “Het is een verkeersknooppunt, waar dagelijks veel mensen komen. En natuurlijk ook vanwege het mooie ontwerp, echt heel bijzonder om daarvan onderdeel uit te maken.”

Nieuw concept

Het restaurant en terras samen nemen iets meer dan 450m2 in beslag. Zet hij het bestaande sushi concept door in Maankwartier? “Ik denk dat ik ook wat nieuws ga proberen. Mensen hebben pauze, zijn op doorreis of wachten op hun afspraak. Dan hebben ze geen tijd om meerdere gangen te eten. Mogelijk ga ik iets doen met fastfood, zodat mensen snel lekker sushi kunnen eten.”

Inspiratie

Jimmy is sinds drie jaar ondernemer. Het ondernemerschap is hard werken, maar geeft hem wel veel voldoening. Naast de organisatie, inkoop en administratie staat hij zelf ook in de restaurants. “Thuis heb ik het gasfornuis nog nooit aangehad, maar van sushi maken weet ik alles. Ik sta geregeld zelf in de keuken en werk nieuwe mensen in.” Daarnaast bedenkt hij nieuwe concepten. Inspiratie daarvoor vindt hij onder meer bij vrienden en ex-collega’s. En door veel te gaan uiteten. “Je kunt van alles en iedereen leren en jezelf steeds opnieuw uitvinden.”

Alle tijd

Tot slot vragen we Jimmy Lau naar hoe het restaurant in Maankwartier gaat heten, ook Yumi Sushi? Lachend: “Dat weet ik nog niet. Daar moet ik over nadenken, gelukkig heb ik daar nog alle tijd voor!”


Sushi van Yumi Sushi
Zal de zaak in Maankwartier er ook zo uitzien?
Zal de zaak in Maankwartier er ook zo uitzien?