Herinrichten deel Stationstraat

Binnenkort start aannemer Den Ouden in opdracht van de gemeente met de nieuwe inrichting van (een deel van) de Stationstraat. Het gaat om het deel vanaf De Poort van Herle tot aan de parkeerplaats tegenover het politiebureau. Op donderdagochtend 27 september waren omwonenden en ondernemers uitgenodigd voor meer informatie over wat er de komende weken voor hun deuren gaat gebeuren. De koffie en croissantjes werden door de Poort van Herle verzorgt.

Parkachtige omgeving

Zoals op de impressie is te zien, komt er aan de Stationstraat een park met grote bomen, een parkmuur met daarvoor gele, gebakken klinkers. De muur is ook al opgetrokken langs de ingang van de interwijkverbinding aan het Stationsplein.

Globale planning

Aannemer Jongen is nog bezig met het metselen van de parkmuur. Naar verwachting is de wal klaar op 22 oktober. Dat is het moment waarop aannemer Den Ouden kan starten met het inrichten van hun bouwterrein. Dat betekent concreet dat de huidige doorgang wordt versmald tot een strook van ongeveer 1,5 meter langs de gevels van de panden. Hier komt hekwerk en de huidige schutting wordt verwijderd. Vervolgens begint de aannemer met het verwijderen van de bestaande fundering en het afgraven van de grond voor onder meer een nieuwe fundering en keerwanden.

De gemeente en de aannemer willen de eventuele overlast voor omwonenden en ondernemers zo beperkt mogelijk houden. Dat betekent dat er efficiƫnt en stevig wordt doorgewerkt en soms mogelijk ook iets langer (of op een zaterdag). Als alles volgens planning verloopt, is de herinrichting op 23 november klaar.

Voetgangers

In de periode van de werkzaamheden is de doorgang van dit deel Stationstraat zeer beperkt. Vanwege de veiligheid mogen alleen voetgangers (en minder-validen) erdoor. Verkeersregelaars zullen hier streng op toezien.

Bomen

De bomen kunnen nu helaas nog niet gepland worden. Bomen (en vooral de kluit) moeten goed worden voorbereid op een verhuizing, anders redden ze het niet. Gezien het plantseizoen, worden de bomen in de winter van 2019 naar Maankwartier verhuisd.

Aannemer bereikbaar

Omwonenden en ondernemers krijgen vooraf van de aannemer een brief met onder meer een telefoonnummer voor vragen of klachten.